Kedves látogatónk. A weboldal használatával Ön elfogadja a cookie-k használatát.
Kategóriák

Zsinórok

A pontyhorgászathoz való tökéletes zsinór nélkül nem fog javulni a kapásaránya és nem fogja kifogni azt a hatalmas példányt! Nálunk megtalálhatja a horgász zsinórok és kiegészítők széles választékát, mely minden horgászstílust és költségkeretet lefed.

A zsinórnak három fő típusa van és mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. A tökéletes választáshoz olvassa el rövid összefoglalónkat:

Monofil - nagyon kopásálló, jól tapadó zsinór. Könnyű legyártani ezért olcsó, hiszen csak egyetlen nylonszálat tartalmaz. Természetes színe áttetsző, tökéletes az ijedős pontyokhoz. Könnyű színezni is. Kitűnő választás fiatal vagy kezdő horgászoknak mivel rugalmas, a legnyúlékonyabb zsinórok pedig további 25%-ot adnak a hosszához. Ez azt jelenti, hogy a zsinór jelentős mértékben alkalmazkodik, ezáltal elnyeli az agresszív fogásokból vagy kitörésekből származó rángásokat. A monofil zsinór nagy memóriával rendelkezik, így az orsóról való leszedés után is megtartja a formáját.

Fluorokarbon – sűrűbb szerkezetű, mint a monofil zsinór. Olyan a törésmutatója mint a víznek, ezért úgy hajlítja a fényt, mint egy folyadék. Ezáltal képes eltűnni a vízben, így gyakorlatilag észrevehetetlen. Kitűnő választás tiszta vízben horgászók számára. Ezenkívül gyorsan süllyed, így jobban rögzíti a csalit a tó vagy folyó medréhez. A fluoro zsinór nagyon népszerű a fenekező horgászathoz.

Fonott- több szálból áll, amelyeket kiöntöttek és összehegesztettek. Kis átmérőjével hihetetlen szilárdságot biztosít, kiválóan alkalmas a kemény harcos pontyok megcélzására. A fonott is egy sűrű zsinór típus, gyorsan átsüllyed a vízoszlopon. Ebben az esetben korlátozott a színválaszték, mivel ez egy jobban látható zsinór. Memória és nyúlás hiányában a fonott a legjobb választás azoknak, akik nagy távolságokra szeretnének dobni.

A zsinórok több évszakos használat során elfáradnak, ezért fontos évről évre lecserélni, hogy a legjobbat hozza ki termékéből.

Rendezés: